Läs mina artiklar på Newsmill

Läs mina artiklar på Newsmill.

Dagstidningarna märkligt lågmälda om klimatfynd

Viktiga forskningsresultat publicerades för en vecka sedan. Dessa kan komma att delvis förändra bilden av den globala uppvärmningen. Tidigare okända effekter finns som möjligen åtminstone delvis kan motverka den globala uppvärmningen. Ett bra tillfälle för självrannsakan bland vissa klimatforskare. De normalt så klimatengagerade stora morgontidningarnas redaktioner har förblivit förvånansvärt tysta i ämnet. Kanske är det för att de nya resultaten inte verkar gagna den gängse katastrofbilden?

Gaia – den nya statsreligionen med överstepräst Reinfeldt

Artikeln handlar om att om man har bestämt sig för att det klimat och den koldioxidhalt som rådde före industrialismen var det rätta utan krav på analys så bekänner man sig de facto till Gaiareligionen – att jorden själv alltid förmår välja rätt väg.

Klimatkriskrisen. Följ själv det rafflande dramat

Man kan faktiskt själv följa hur det går för klimatet. Ska den globala uppvärmningen komma igång igen eller fortsätter trenden sedan nio år tillbaka att uppvärmningen inte längre pågår?

Visst visar kylan att forskarna ljuger

I mitten på december 2009 blev det kallare i stora delar nordeuropa än vad det har varit på många år. Kylan kom oväntat för många som har trott att den globala uppvärmningen har orsakat de många milda vintrarna vi har haft på senare år. Genom att inte ha tydligt dementerat sambandet mellan milda vintrar och global uppvärmning så har forskarna, genom sin tystnad, faktiskt ljugit. De milda vintrarna har nog varit det faktum som mest har övertygat allmänhen om existensen av en global uppvärmning.

Det här inlägget postades i Debatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>