Global uppvärmning slut?

Tittar man på globala temperaturdata under det senaste decenniet så ser man att den hastiga temperaturökningen under tidigare decennier verkar ha avtagit. Kurvan ser flack ut, se till exempel de data som tagit ifrån Tiros-N satelliterna (RSS MSU data) (nästan) globalt under det sista decenniet:

 

Den räta linjen är en (linjär) anpassning. Den visar fortfarande en liten ökning men den är väldigt liten – motsvarande 0,5 grader per århundrade. Väljer man istället 01 som startår så får man faktiskt en sjunkande trend. Är nu detta signifikant? Svårt att säga men det finns inget annat sätt att avgöra om ett trendbrott har skett än att just följa utvecklingen. Så långt är data definitivt i samklang med att en förändring HAR skett.

Det här inlägget postades i Debatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>